Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 2. elokuuta 2017

Ryminällä remonttiin

Voe tokkiinsa...

Pulma

Muistatteko kun tossa toissapäivänä ruikutin, kun mitään ei tapahdu eikä mistään ole kunnon tietoa?
Ilmassa oli vain odotusta ja jännitystä.

*Piti odottaa, että eräs ammattikorkeakoulu vastaa remonttitarvekartoitukseeni.
*Piti jännittää, että onnistuuko niiltä vain seinien ja katon tasoitus ja maalaus VAI myös laminaatin uusiminen. Myöskään kylpyhuoneen seinistä ei kuulemma olisi tullut mitään.
*Piti jännittää kauanko opiskelijoilla työhön menee.
*Piti jännittää paljonko koko höskä tulee maksamaan.
*Piti jännittää milloin isoveli ehtii lomareissulta ja lastenhoidolta ensin tekemään suunnittelemansa mahtipontisen ovenkarmien ja vaatekaapin purkutyöt.
*Piti odottaa, että broidi hankkii alkoviin uuden lastulevyseinän.
*Piti jännittää, että jos broidin osuuteen menisi jo kaksi viikkoa ja opiskelijoille todennäköisesti ainakin k aksi viikkoa, niin eikös elokuu ollut jo vaarassa loppua...?
*Ja sitäkin piti vielä ressata, että mistä niihin kaikkiin muihin suunniteltuihin töihin saadaan tekijä, jos tämä yllämainittu poppoo ei suoriudu kaikesta...
*Lisäksi broidi maalasi piruja seinille, että katto on maalattu päin mäntyä vääränlaisella maalilla ja sen korjauksesta voi tulla iso lasku.
*Lisäksi oli ne mahtipontiset koko ikkunalasinvaihtopuheet ja sitä ja tätä ja tota ilman että mikään eteni ja ilman minkäänlaista kustannusarviota tai aikataulua

Eli maanantaina vähän ressasi ja olin jo muutenkin känkkäränkkänä, kun viimein sain ammattikorkeakoululta viestin, että heillä ei riitäkään resursseja tämän kyseisen asunnon remontointiin...
Ihan vähän v*itutti. Olin juuri tuhlannut viikon peukaloiden pyörittelyyn sen sijaan että olisin voinut hankkia remppa-apuja.

Ratkaisu

Joten hyvin Donnamaiseen tapaan kysäisin pokkana ensimmäiseltä kaverilta, jonka kanssa tuon viestin luettuani keskustelin, että tuntisko sattumalta ketään joka osaisi tehdä remppaa.
Kaveri vastasi, että tuntee. Ukkonsa, jolla on remonttifirma. Soitti äijälleen, joka kiinnostui keikasta. Kysyi voiko vielä samana iltana tulla katsomaan kohdetta. Tuli. Tehtiin kartoitus. Mietittiin mahdollisimman nopeita, helppoja ja edullisia ratkaisuja. Päästiin yhteisymmärrykseen ja palkkasin siis remonttifirman kaverialennuksella uusimaan seinien ja katon maalit, lattialaminaatin ja listat. 
Lupasivat vielä putsata sen "vaihdontarpeessa" olevan ikkunan maalitahratkin.
Työ alkaa maanantaina ja siihen menee 7 arkipäivää.
Tulen köyhtymään tästä rupeamasta melkein tarkalleen 2000 euroa.
Summa sisältää työn, materiaalit, kuljetukset, roskienviennin ja loppusiivouksen.


Tiedän. Kallista on ja paljon olisin säästänyt itse tekemällä. Mutta itse en mitenkään päin osaa eikä näillä edullisemmilla vaihtoehdoilla homma edennyt suuntaan eikä toiseen.
Lisäksi broidilla on ylitöitä ja pienet lapset. Miehelläni on ylitöitä ja pienet lapset.
Ei niitä voi (eikä haluakaan) ihan kaikessa hyväksi käyttää <3

Eli kahden viikon kuluttua remonttitilini on tyhjillään ja on aika siirtyä visalle. Kääk! :O

Tulossa

Lisäksi remonttivastaavan tutkittua vaatekaapin, sain ehdotuksen, että hyllyihin asennetaan vain uudet kannattimet ja kaappiin asennetaankin vain uudet liukuovet, jotka firma saa alennuksella.
Tämä toimenpide suoritetaan sitten myöhemmin syksyllä, kun nähdään jääkö tästä rupeamasta rahaa jäljelle.

Mitä uusiin kylppärikalusteisiin tulee, ne hoidetaan myöhemmin itse.
Asentajana toimii joko broidi tai kultani mun tai jos tulevat toimeen niin hoitakoon vaikka yhdessä. Aivansama.
Pesualtaassa ei ole hanakiinnitystä (liekö termi oikeaa nähnytkään), joten asennukseen ei tarvita putkimiestä. Ja jos/kun haluan pideesuihkun niin houkuttelen vaikka putkimiesserkun landelta käymään. Enkö olekin laskelmoiva..?
Eilen ihailin allas/allaskaappi/peilikaappi-settiä, jonka yhteishinta ylitti 400 euroa.
Varmasti löytyy halvempaa... Tämäkin saattaa venyä sitten syssymmälle.

Uusi pakastin on pakko hankkia nyt, koska tuo vanha ei ilmeisesti kestä kuljetusta. Elektroniikka-asiantuntijaystäväni tiesi kertoa, että noin vanhassa (20v.) romussa on joku päläpäläosa, joka todennäköisesti liikahtaa kuljetuksessa, eikä rakkine enää lähde käyntiin.
Eli hankitaan nyt sitten samaan syssyyn se uusi piru vie..
Miesystäväni (se siitä on nyt tullut) ilmottautui jo hakemaan autolla uuden ja viemään vanhan romumetallin hautausmaalle.

Mutta siis tämän tekstin tärkein pointti oli, että uusi kotini on kahden viikon päästä muuttovalmis!
Jeijeijei!!!!

Muut "yllättävät" rahanmenot

Ensimmäinen yhtiövastikelasku saapui! Wuhuu!
Ja tietenkään en ollut tajunnut budjetoida sitä seikkaa, että eihän taloyhtiön velkoja ole vielä maksettu (koska laskut niistä saa vain tiettyinä aikoina vuodessa), joten vastikkeen määrä oli 173,20 euroa.. No olihan siihen varaa, mutta ihan vähän korpesi tällainen tyhmyys.

Puhumattakaan siitä, että taloyhtiön lainan toisen osan maksu meneekin ilmeisesti joulukuulle asti.
Ja siitä, että molemmat laskut kustantavat 50 euroa kipale ylimääräistä!

Eikä tässä vielä kaikki! Ehei!
Vastikelaskussa on kohta korjausvastike: 21,60 euroa, jonka toopena laskin alunperin mukaan taloyhtiön velkoihin, joten se jääkin nyt sitten hengailemaan mukaan vastikkeeseen.
Mutta summa tuntuu tässä konkassa (vielä tässä vaiheessa) aivan kärpäsen k*akalta, joten so what.

Joten unohtakaa kaikki, mitä sanoin menneissä teksteissä minkäkin maksaneen, maksavan ja olevan, koska sekä remontti- että asumiskustannukseni stabiloituivat luultavasti vasta jouluun mennessä, jolloin voimme tarkastella sitten, mitä tämä asuntokauppa teki nettovarallisuudelleni.

Harmittaako? Ei millään muotoa! 
Olen aivan järjettömän innoissani siitä että tämä prosessi lähti viimein rullaamaan kuin ralliauto!
Vrum vrum! 

P.S. Mitä tämänpäiväiseen pelättyyn vuokralaisnäyttöön tulee, ei vuokralaista vielä löytynyt, mutta tämä ei johtunut asuntoni kunnosta vaan tähänkin taloyhtiöön tulevasta putkiremontista. Kämppäni oli vuokravälittäjän mielestä hyvin viihtyisä ja siisti! :)
Jääkaapin kahvasta ei ollut mitään puhetta, mutta jos sen saan halvalla jostain, niin mieheni vaihtaa sen, jotta saan mielenrauhan siitä(kin) asiasta.

8 kommenttia:

 1. On tuo remontointi kyllä kivaa. Meillä meni viime kesänä 1kk hikihatussa rivari kolmion remppaamiseen. Rahaa tais mennä kaikkine uusine mööpeleineen joku 15k? siitä tuli vielä 2500€ takaisin kotitalousvähennyksenä, muista muuten hakea sitten sitäkin.

  Nyt pääsen sun remonttifiilikseen tän hetken terassirempallamme :D

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Työllistäessä saa käyttää kotitalousvähennystä. Mikä mukavasti kompensoi oman vs. vieraan työn hintaa.

  VastaaPoista
 3. Muista käyttää kotitalousvähennystä. Saat tuossa remontissa työn osuudesta 50% takaisin!

  VastaaPoista
 4. Hei jee!!! Kaikki hyöty!
  Ehdottomasti muistan ja luen täällä juuri ensiasunnonostajan lainan korkojen verovähennyksistä niin iontensiivisesti että myöhästyn kohta töistä... :D

  VastaaPoista
 5. Mielenkiinnolla seuraan asuntojuttujasi vertaistukea hakien, itselläkin on asunnon vaihto meneillään ja on tämä yhtä tunteiden vuoristorataa ;) Yhtenä päivänä olet varma kaikesta ja seuraavassa hetkessä "iik apua, eikä oikeestikko, olenko varma vai olenko hullu" iskee päälle.

  VastaaPoista
 6. Ootko muuten varma, ettei sua itse kiinnosta tehdä mitään? Mä nimittäin rakastan esim. seinien kunnostusta ja maalausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon varma ku oon niin arka ja malttamaton vielä näin alkuun. Varsinkaan kun muehet elämässäni eivät välttämättä ehdi justnytheti apuun ja valvomaan tekemisiäni.

   Harjottelen kämpän tuunaamista malaamalla itse naulakon hattuhyllyn :D

   Sitten joskus kun olen tottunutoman asunnon kunnossapitäjä niin voisin yrittää seuraavan maalaukse tehdä itse.

   Poista
  2. Ja kun itse tekee niin saa sellaista, kuin itse osaa. :) Noi pintahommat on melko helppoja, joten kannattaa niitä joskus kokeilla. Toki ammattimaalari saa aika eri näköistä jälkeä, kuin esimerkiksi minä.

   Poista