Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

tiistai 1. elokuuta 2017

Mikään ei etene

Siltä ainakin tuntuu.
Siksi blogiinkaan ei löytynyt mitään pölistävää.

Odottelen kuumeisesti ammattikorkeakoulun vastausta remppatilaukseeni.
Pulju oli heinäkuun kiinni ja siksi tässä asiassa on pyöritelty viikko peukaloita.
Veljen kanssa puretaan parit ovenkarmit ja kaappi, kunhan broidi palaa lomareissulta.

Viikon aikaansaannokset

No kaihtimet tilasin heti ensitöikseni ja ne asennetaan parin viikon kuluttua.
Kustannukset: 300 euroa että humpsis vain

Lisäksi remonttirahoja on käytetty elämiseen ja jälleen kerran kultsin hemmotteluun, tosin ei niin suuressa mittakaavassa kuin aiemmin, joten tässä edistytään selvästi.
Jatkamme säästämisharjoituksia taas tällä viikolla.

Vuokrasopimus on irtisanottu ja sähkösopimuksen siirto tehty.

Vuokranantaja soitti, että tulee näyttämään nykyistä kämppääni huomenna seuraavalle vuokralaisehdokkaalle. Ilmaisi kauniisti näin: "Mitään suursiivousta ei tarvitse tehdä, mutta että jos siellä nyt näyttäisi edes vähän siltä, että seuraava vuokralainen löytyisi mahdollisimman helposti."

Vuokratakuueuronkuvat silmissä kiiltäen suuntasin oikopäätä kauppaan kunnollisille siivoustarvikeostoksille. Jääkaapin rikkinäinen kädensija huolettaa, mutta uusi ukkoni sanoi voivansa vaihtaa sen, joten pian suuntaan myös kahvaostoksille.
Villit huhut kertovat, että jos takuusta otetaan noinkin pienen korjauksen kustannus, lisätään siihen surutta puolet lisää.

Eli rempparahastoa on siis verotettu, mutta on siellä vielä n. 2300 euroa.

Rauhoittuminen

Rauhoituin remonttipaniikkini kanssa. Maalaukseen ja lattianvaihtoon menee kuulemma korkeintaan viikko. Ja elokuu on piiiiitkä. Ja mikäli remppa venyy yli elokuun ja muuton, niin sitten sitä jatketaan vaan pokkana huonekalujeni seassa. Hätätapauksessa uuteen asuntoon voi muuttaa jopa ilman remonttia, joten ei mitään hätää!

Ehkä tässä nyt tosiaan pitää nojata taaksepäin ja nautiskella vuosien säästöurakan kantamista hedelmistä ja uudesta äijästäni.

11 kommenttia:

 1. Eikö vuokranantajasi kuuluisi korvata jääkaappiin uusi kahva? Normaali kuluminen ja rikkoutuminen on kuitenkin vuokranantajan kulueriä.

  VastaaPoista
 2. No jos itse olisin samassa tilanteessa, siis about jääkaapin kahva kourassa ja vuokranantaja tulossa esittelemään asuntoa, niin kyllä mä myös yrittäisin saada asian itse kuntoon ennen sitä. Toisekseen, jos nyt kerran kuvioissa on Aikaansaava Mies, joka vielä haluaa esitellä osaamistaan ja pätevyyttään (Minä Tarzan, mina korjata!), niin ei missään nimessä kannata estellä.

  Mä kyllä sanoisin, että kahvan rikkoutuminen on vähän kiikun kaakun vastuun suhteen - sitä voi olla vaikea todistella että se on mennyt ihan normikäytössä rikki, ja "Tavanomaisena kulumisena ei voida pitää sellaisia vaurioita, jotka ovat syntyneet äkillisesti lyhyessä
  ajassa, esimerkiksi yhden vahingon seurauksena." niin tuollakin perusteella voi omistaja pidättää sen vuokratakuusta...ja vielä vähän korotettuna.

  Mut sitä mun piti vielä FemmaDonnalta kysyä, että onko yhtiössä siis tehty jo asbestikartoitus, niin että tiedät pääseväsi suoraan remonttivaiheeseen ilman tutkimista? Aika harvassa yhtiössä kai on, mutta hyvä jos näin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvaa ei ollut aikaa hankkia, koska sain maanantaina ilmoituksen, että keskiviikkoaamuna tullaan :O
   JOten toivotaan parasta ja hankitaan kahva ensi viikonloppuna, kun ajelemme treffien kunniaksi lähimpään kahvakauppaan :D

   Tuosta asbestiasiasta luonnollisesti en olisi tiennyt itse mitään, mutta asiasta otettiin selvää ja koska remontissa ei sittenkään pureta mitään (edes vaatekaapin sisältöä tutkinnan jälkeen) ei tutkimusta olisi tarvittu MUTTA sellainen on taloyhtiössä sattumalta jo tehty putkiremonttihankesuunnitelman takia.
   Eli uusimme (käytännössä peitämme) vain pinnat maalilla ja laminaatilla ja vaihdamme listat. Edelleen tekstissä käytetyt termit voivat olla päin mäntyä, koska broidi hoiti asian selvityksen. Inhottavaa olla näin käsi...

   Poista
  2. Nii!
   Ja koska broidin mahtipontisista koko kämpän uudelleenrakentamistoimista luovuttiin ei taloyhtiölle olisi tarvinnut edes ilmoittaa koko remontista, minkä senkin tietysti kuuliaisena tyttönä tein.

   Poista
  3. No mut toi oli tosi hieno juttu, että kartoitus oli jo tehty! Tuntuu vaan niin hätävarjelun liioittelulta, että nykyään pitäisi jopa tapettien vaihtoa varten tutkia asbestit.

   Poista
 3. Aah remppaus, mukavaa puuhaa kun näkee oman työn jäljet :)

  VastaaPoista
 4. Jääkaapin kahvaat ovat aina kuluneet minulla normaalissa käytössä poikki. Kun asuin vielä vuokralla niin vuokranantaja sen kyllä korvasi - eli soitto nyt vuokranantajalle. Voitte sopia, että käyt kahvan ostamassa ja asentamassa ja vähennät hinnan sitten vuokrasta. jos vuokranantaja haluaa kahvan ehjäksi jo näyttöön niin voi käydä sen itse saman tien ostamassa ja laittamassa paikalleen.
  Kodinkoneiden pitää olla ehjiä ja käyttökelpoisia koko vuokrasuhteen ajan ja niiden tavanomainen kuluminen kuuluu vuokranantajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jessus. Kuinka usein sä siellä kaapilla oikein ramppaat tai kuinka kiihkeästi kiskot ovea auki? En oo itte ikinä ees kuullut, että kahva kuluisi käytössä tai jopa katkeaisi. :-)

   Poista
  2. Mun kahva hajos jo vuosia sitten ja jännitin vuokranantajalle soittamista koska olin soittanut jo saman kaapin toiminnasta kahdesti aina vastauksella: se pakastinlokero pitää sulattaa usein ja soita sit vasta jos se ei enää toimi. Pakastelokeron ovi siis falskasi lämpöä (tai kylmyyttä) ja lokero jäätyy lumimössöksi kuukaudessa. Siellä on mahdotonta säilyttää yhtään mitään. Ja kerran kaappi meni iktsekseen pois päältä, koska alkoi sulattaa itseään... Onneksi olin kotona ja kuulin paukahduksen, ettei tullut vesivahinkoa.

   Poista
  3. Niin eli siinä asiaa pitkittäessä totuin kahvattomaan oveen ja opin elämään sen kanssa. vasta nyt hoksasinkin, että ei piru vie, eihän siinä tosiaan ole edelleenkään sitä kahvaa :D

   Poista
  4. Kyllä mäkin olen tavannut kaksi haparoitunutta kaapin ripaa jotka jäivät käteen ;)

   Poista