Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Elämää femmabudjetilla

Femma-päivässä-projektin (tämän kertaisen kierroksen)  toinen viikko takana ja tämän viikon 35 euron tavoitteesta tuli tuhlattua 34,96€. Eli ylijäämä 4 senttiä! Fyi!

Tiukille uhkasi mennä, kun kahvipussista alkoi vilkkua pohja ja aamupuuron molemmat lisukkeet eli vadelmat ja jugurtti loppuivat yhtäaikaa.
Viikkobudjettiahan ei jääräpää voinut ylittää, joten tein radikaaleja ratkaisuja eli vaihdoin vatut mansikoiksi (1,5€ halvempi), jätin jugun kokonaan ostamatta ja kahvissa mentiin niinkin extremelevelille kuin K-menu-kahvipakettiin (hinta 1,75€).
Varmaan hirveää kuraa, mutta vannon että koko paketti käytetään! Mitään ei jätetä! :D
Ja parempi se on paha kahvi kuin ei kahvia ollenkaan!
Jos sitä ei saa muuten alas niin ostan ensi viikolla kunnon kahvia ja sekoitan ne kaksi sitten keskenään...

Keskiviikon palkkapäivään on siis jäljellä 2 ostospäivää ja rahaa on jäljellä 25,95€!

Eli siis näyttää vahvasti siltä, että onnistuin elämään 2,5 viikkoa 90 eurolla ja siitä uhkaa jäädä vielä rahaa ylikin?!?!?

En olisi ikinä uskonut...
...että se onnistuu?!?!

Eikä ollut edes kovin vaikeaa. O_O

Next time on FemmaDonna

Palkkapäivä on keskiviikkona ja palkkaa on tulossa palkkakuitin mukaan 1775 euroa, joka on laskelmieni mukaan liian vähän ja selvitys palkkikseen on lähetetty.
Lisää pitäisi olla tulossa noin 75 euroa.

Tiistai-iltana femmahaasteesta yli jäävät fyrkat lähtevät visalaskun maksuun. Keskiviikon palkasta samaan osoitteeseen on menossa 485€ (ja jos/kun palkan puuttuva osuus saapuu se menee sitten perässä) ja kuukauden käyttörahaksi jätetään 255 euroa. Ruokaan ja muihin "päivittäistavaroihin" varataan 31x5=155 euroa (eli femma päivää kohden) ja sekalaisiin menoihin on sitten jemiksessä satanen. Sekalaisia menoja toukokuussa on  mm. kaverin tuparit, veljenpojan yökylävierailu, retki Flamingoon, uudet lenkkarit yms yms. Aion siis selviytyä niistä kaikista tuolla satkulla!

Eli koska 2,5 viikkoa meni näinkin jouhevasti, nyt valmistaudutaan kokonaiseen kuukauteen!

Pois alta risut ja männynkävyt koska FemmaDonna on vauhdissa!

*Halvat on huvit!* (Sananmukaisesti...)

20 kommenttia:

 1. Wau, hyvin olet pysynyt budjetissa :) Hattua pitää nostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on tässä vaiheessa vielä niin inspiroivaa, että vauhtia löytyy!

   Poista
 2. Oot sä kova nainen! Mä haluaisin yrittää kans tuon tyylistä haastetta mut pelkään että se menee heti kiville :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syteen tai saveen! Vaikka menis kiville niin todennäköisesti silti tulee haasteen aiakna säästämään pitkän pennin normaalimenoihin verrattuna!. Messiin vain! Pidetään tätä vaikka eräänlaisena kesään valmistautumisrituaalina, niin silloin tuntuu sitten normipiheily melkein jo luksukselta ja mahdollisia budjetin ylittäviä rientoja on jo valmiiksi kompensoitu!

   Poista
 3. Tässähän tekisi jo mieli osallistua tähän haasteeseen. Saisko lapsesta vähän lisuketta tohon femmalla päivässä? 7 eurolla päivässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossahan ois ideaa!
   7x7=49 ni sä voisit ottaa teidän ruoka (ja päivärit) viikkobudjetiksi 50 euroa. Kävin lunttaamassa, että sulla oli budjetoitu niihin 250€/kk joten siinä säästyis 50 euroa! Melkein museokortin verran... ;)

   Poista
  2. I^m in! 31-8=23 23x7=161 euroa!
   Jaiks!!!

   Poista
  3. Cooooool!!!!!!! Let the games begin! :D

   Poista
  4. Pirkule sinun kanssa. En saanut herkkupatonkia tänään :)

   Poista
  5. Loppukuusta sitten hymyilyttää! Ja hei mä sain viime lauantain herkkupäivän mässyt eli lakupussin, xtra-suklaalevyn, berliinimunkin, roiskeläppäpizzan ja limun yhteensä 5,24 eurolla! Keksi patongille joku halvempi korvike! :D

   Poista
  6. Patonki oli once in a lifetime juttu. Mites noi herkut + terveellinen elämä ;)

   Poista
  7. Kerron viikossa herkkupäivä etten hermostu, ahdistu ja sössi taas kaikkea. Ton eka herkkupäivän satsi meni kyllä överiksi ja jätinkin lakupussin loput ja suklaalevyn melkein koskemattomana kaverille. Tuli aika paha olo ja vedin päälle vettä noin 1,5 litraa. Tän viikon lauantaina herkkupäivä hoituu ilmaiseksi kaverin tupareissa! :D

   Poista
 4. Mukaan vaan kaikki! :D
  Tää on ihan mielettömän inspiroivaa itsellekin! Yhdistän kauppareissut vielä kävelylenkkeihin niin että kun sekä aamulla että illalla tulee lompsittua tunti ja siinä voi samalla kiertää reppu selässä parikin kauppaa ja löytää just ne halvimmat.
  Saatan olla jo jonkinsortin kylähullun maineessa, kun kierrän verkkareissa harva se aamu vertailemassa hintoja niin tunteella, ostaen 1-2 tuotetta kerralla ja ottaen jopa valokuvia hintalapuista, kun en jaksa kirjoittaa muistiin. :D :D :D

  VastaaPoista
 5. Kova suoritus, hattua nostan! :)

  Kerro sitten meille miltä halpiskahvi maistuu. Itse en juo kahvia ollenkaan, mutta joskus kiusaan vieraita ilmottamalla ettei kaapissa ole muuta kuin Euroshopperin kahvipaketti, ilmeet ovat näkemisen arvoisia ja pääsääntöisesti kaikki sanovat etteivät semmosta kuraa juo :D

  VastaaPoista
 6. Sokeria vaan lisää kahviin jos on pahaa :) Tiukkana oot nyt ollut :)

  VastaaPoista
 7. Jos kmenu on samaa kuin xtra ennen niin ei sitä kyllä pysty juomaan. Maistuu pahville.

  Nimim. Paketti virunut kaapissa jo reilu puol vuotta...

  VastaaPoista
 8. Jos kmenu on samaa kuin xtra ennen niin ei sitä kyllä pysty juomaan. Maistuu pahville.

  Nimim. Paketti virunut kaapissa jo reilu puol vuotta...

  VastaaPoista
 9. Täällä epsanjassa on hyvää pikakahvia, se on niin hyvää että ihmettelen miksi suomalaiset ottaa tänne omat kakkamokat mukaan :D

  VastaaPoista
 10. Tänä aamuna kahvi oli puoliksi juhla mokkaa ja puoliksi K-menua ja ainakaan vielä en huomannut maussa mitään erikoisempaa. Huomenna saan vasta kunnon kokemuksen kun muki on täydellisesti sitä itteään. Jäämme siis jännäämään!

  VastaaPoista
 11. En osallistu femmahaasteeseen, koska menoni on yleensä muutenkin jo sitä pienemmät. :D Mutta siis hienoa, hyvä FD! Sun seikkailuja on hauska seurata.

  Puolisoni muuten halusi, että kokeillaan jonkin aikaa olla ilman kahvia. (Ei rahansäästön vuoksi, vaan siksi, että kokeillaan, miten kofeiinittomuus vaikuttaa.) Kohta pari kuukautta on nyt mennyt pelkällä teellä (+muutamalla satunnaisella vieraskahvikupposella), mutta pian palataan taas sekakäyttäjiksi. Tosin juodaan muutenkin yleensä vain 1 kuppi kahvia päivässä, joten vaikka juodaankin melko kallista kahvia, ei se kuukausitasolla paljon maksa.

  VastaaPoista