Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

maanantai 29. toukokuuta 2017

Tärkeä mies kävi kylässä

Kyseessä on siis viisivuotias suosikkiveljenpoikani, joka on siis myös ainoa veljenpoikani.

(Joka joskus vielä äkkää, että olen koko ajan siteerannut tällä sanonnalla Leijonakuningaan pahista ja saan kuulla kunniani...)

Veljenpoika tuli siis tädin luo ekaa kertaa itsenäisesti kylään ja tätihän järkkäsi aktiviteettia jos jonkinmoista! Donna-täti on aina sitä mieltä, että ilmaiseksikin voi olla hauskaa, kunhan vain keksii, mutta sitten kun iskee hemmottelumoodi päälle, on siitä paha päästä irti, varsinkaan kun ei halua. :D

Hommasin hedelmiä, muumikeksejä ja pillimehua retkievääksi, kun leikkipuistoon pariksi tunniksi lähdettiin ja siitä jatkettiin paikalliseen ostoskeskukseen lelu- ja kirjakauppaan shoppailemaan. Ostettiin pari pikkulelua (ja pikkusiskolle tuliainen), dinosaurus-palapeli (koska täti välttämättä halusi!), Nexo Knight-puuhakirja ja saippuakuplia kotimatkalle. Käytiin jäätelöllä ja vielä Hesburgerissa Happy Meal-aterialla, jonka lelu oli tällä kertaa muovailuvahaa, josta tehtiin vielä yhdessä hieno leijona!

Palapelin, puuhalehden ja tädin Super Mario Bros-nintendopelin kanssa touhuttiin loppupäivä.

Rivien välistä voi ehkä lukea kuinka kivaa meillä oli ja kuinka innoissaan varsinkin Donna-täti siitä oli ja kun muu perhe tuli hakemaan pojan kotiin, olin puoli tuntia tippa linssissä, koska olin/olen niin liikuttunut ja kiitollinen tuosta veljeni perheestä!

Sitten pointtiin:

Rahaa meni arviolta koko päivän aikana n. 55 euroa.
Budjetti siis ylittyi. Käytän satavarmasti kohta luottokorttia.
Harmittaako? No ei pätkääkään.
Tämä oli paljon tärkeämpää.

Odotin jo että tuleeko hepuli takautuvasti, mutta ei sen nyt tarvitse tulla, koska:

1. 11 päivän kuluttua saapuu megapalkka sisältäen kesälomarahat.
Saan paikattua pian alkavan visankäytön tosta noin vaan.

2. Seuraavalle palkkakaudelle osuu kesäloma, jolloin käyttöraha on luonnollisesti huuuurjan paljon isompi, koska tällä kertaa varaudutaan lomarientoihin paremmin kuin viime vuonna, jolloin kesäloman aikana tuhottiin puskuri ja kajottiin mielivaltaisesti visaankin. Tsot tsot.

3. Koko kesäloman käyttörahapottiin ei edes tarvitse varautua, koska heinäkuun palkkapäivä osuu myöskin kesälomalle, joten otetaan sen vikan viikon rientorahat sitten siitä heinäkuun palkasta.

4. Kaikki on ihan hyvin!

5. Tästä uudesta hienosta rentoutuneesta asenteestani huolimatta olen ollut ihan kiltisti ja kävin tänään Lidlissä tuhlaamassa kolme euroa. Ostin mm. vihdoin sen Osinkokuninkaan suositteleman saksalaisen kevytmaidon (0,62€)!

6. Kuukauden kuluttua olen jo kesälaitumilla (?!) ja tajusin, että sitä pitää näköjään pikkuhiljaa alkaa miettiä kesälomasuunnitelmia! Tänä vuonna vuorossa taitaa ollakin tyttöjen rengasmatka ympäri Suomea. Huh! O_O

4 kommenttia:

 1. FemmaDonnalta perheaiheinen postaus (tippa linssissä ja liikuttunut). Mitä, mitä, mitä? Olisiko vauvakuumetta ilmassa? Suosittelen. Ei muuta kuin vauvan yritystä kehiin (aihe on toki niin arka eikä se mitenkään edes mielipiteenä minulle kuulu, mutta jos et ole enää parikymppinen, niin voisiko se olla söpöä ja 'aikuisten oikeasti' ihanaa, jos sinulla olisi ihan oma vauva, josta tulee tippalinssiin ja liikuttunut olo). Siinä saisit samalla myös taloudellisen päämäärän (tarkoitan tällä että vauvat ei paljoa tarvikkeita tarvitse, mutta niiden teko esim hedelmöityshoidoilla voi maksaa vähän enemmänkin ja vauva-aikana ainakin tulot tippuvat, vaikka ei sitä rahaa kyllä edes vauva-aikana mihinkään ennätä kuluttaa). Mutta lapset ovat kyllä ihania! Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole arka aihe ja näin blogiyhteisön kesken paljastan että 10 vuotta sitten exän kanssa meinattiinkin jo hankkia muksu. Sitten tuli ero ja pääsin viettämään ekaa kertaa itsenäistä elämää ja rakastuin siihen niin, että vakiintuminen ja vauvahaaveet siirtyivät (huom! eivät kadonneet).
   Ikää alkaa olla mittarissa jo sen verran, että piakkoin pitäisi varmaan tehdä jotain asialle jos perheelliseksi mielii, mutta en pidä mitään kiirettä.
   Olen nyt 32 (ja puoli)-vuotias ja koen että on sitä aikaa vielä jonkin verran. Tähän elämäntilanteeseen eli vuokrayksiö-yksinhuoltajaksi sanon että mielummin ei, mutta ei sekään mikään mahdottomuus olisi.
   Veljen perhe ja laaja ystäväverkosto auttaisi ja tukisi ja yh saa niin hyvät tuet Suomenmaassa, että taloudellisesti pärjäisin varmasti.
   Mutta mielummin kuitenkin vasta sitten kun suostun jonkun turjakkeen kanssa kunnolla jakamaan elämäni.

   P.S. Pahoittelen tekstissä esiintynyttä väheksyvää miessukukuntaa ilmaisevaa termiä. Käytin sitä lähinnä huumorihöysteenä, vaikkakin viittasi se ihan osuvasti aiempiin miesvalintoihini...

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta! Tuo diili on kaikille osapuolille varmasti mahtava: veljesi perhe saa olla "rauhassa", poika saa erityistä huomiota ja laatuaikaa tädin kanssa ja täti nauttii tärkeästä roolistaan :) Vitsi sun kesästä tulee hyvä noilla. Talousasiat alkaa olla niin mallillaan taas.

  VastaaPoista