Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

torstai 4. toukokuuta 2017

Mission impossible

Vai onko?

Puhun nyt tietenkin tämän vuoden haasteesta, jonka tilanne näyttää alkuvuoden humputtelujen jälkeen jokseenkin mahdottomalta.
Eli nettovarallisuutta oli tarkoitus kasvattaa ajalla 18.11.2016-18.11.2017 kymppitonnin verran.
Jotta edes jotain mahiksia olisi, fuskasin ja pidensin maalin uuteenvuoteen, jolloin veronpalautustonni ja joulukuun palkka ehtivät apuun.

Turha eläkevakuutus

18.11.2016 nettovarallisuus oli 10623€.
Summassa roikkuu mukana pankissa vankina lusiva eläkevakuutus, jonka arvo vaihtelee päivittäin, mutta jota en saa käyttööni ennen kuin täytän 65 (jos silloinkaan...) joten nyt tehdään niin radikaali liike, että jätetään eläkevakuutus pois kaikista laskuista ja jatketaan elämää ilman sitä.
Mädäntyköön pankin bittiavaruudessa siihen asti kunnes perilliseni sen sieltä joskus lunastavat.
Paska diili oli!
Eli säästösummistani katoaa tästä päivästä eteenpäin noin 1600 euroa. Moikku!
 Poistan sen myös tuosta sivupalkista. Wush! Ei ole enää!

Eli ilman tuota turhaa riesalukua lähtötilanne olikin: 9118€

Tämän hetken päivitetty tilanne

Säästöt
11500 Asp
64 Nordnet (Arvo noussut jälleen euron. Hiphei!)

Yht 11564

Visavelka
 -950€
(luottokortilta olikin käytetty ennen matkallelähtöä vielä 20 euroa)

Nettovarallisuus nyt siis 10614€
Kasvua tapahtunut siis (vain) 1496€...
Buuu! Ihan jo naurattaa, miten kämänen luku! :D

Joten luonnollisesti tein vähän laskelmia:

Tavoitteesta puuttuu siis 8504 euroa.
Aikaa 8 kuukautta.
Tekee yli tonnin per kuukausi.
Täysi mahdottomuus.

Paitsi jos...
...löydän asunnon. Asunnon oston yhteydessä saan asp-palkkiota noin 1200 euroa. Vuokra-asunnostani luopuessa saan noin 1000 euron takuuvuokran takaisin. Joulukuussa pärähtää myös tonnin veronpalautukset tilille. Eli tulossa on siis ylimääräistä rahaa 3200 euroa.

(Tästä on suljettu pois mahdollisen pintaremontin aiheuttamat kustannukset, mutta toisaalta remppa nostaa asunnon arvoa ja tilanne on todennäköisesti sitten plusmiinusnolla, joten sivuutettakoon se nyt tästä "mitä jos-fantasiastani".)

8504-3200= 5304€

5304 jaettuna kahdeksalle kuukaudelle tekee 663 euroa/kk.
No luku on vieläkin aika mahdoton...

Paitsi jos...
...löydän asunnon ja alan maksaa vuokran sijasta lainanlyhennystä, jolloin korkoja lukuunottamatta kasvatan sillä summalla omaisuuttani, joka lasketaan mukaan nettovarallisuuteen.
Leikitään ajatuksella, että kämppä löytyisi ja pääsisin elokuuhun mennessä jo muuttamaan.
Lyhentäisin elo-joulukuun aikana lainaa vähintään 300 eurolla kuussa eli 5x300= 1500€.

5304€-1500€= 3804€

3804 jaettuna kahdeksalle kuukaudelle tekee 475 euroa/kk

*Jo vois onnistuakin...*

10 kommenttia:

 1. Entä jos löydät asunnon ja et lyhennä lainaa tänä vuonna ollenkaan, vaan laitat rahat sijoituksiin tuottamaan lisää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu laskuissa on otettu huomioon vain pankin vaatima minimilyhennys, joka siis tulee olemaan lainasta riippuen noin 400 euroa, joista korkoja on vähintään satku eli oikeasti noin 300 euroa kuussa lyhentää varsinaista lainaa eli kasvattaa omaisuuttani. Aluinperin olin mahtipontisesti suunnitellut lyhentäväni asuntolainan ennätysajassa raivokkaasti yli 800 euron kuukausivauhdilla, mutta blogiyhteisön ansiosta tulin toisiin ajatuksiin ja hyödynnän halvan ja piiiitkän asuntolainan edut tunkemalla kaiken ylimääräisen Nordnetiin. Ensin rahastoon, mutta myöhemmin tietotaidon kehittyessä (ja kun uskallan) osakkeisiin.

   Poista
  2. Toki pankki vaatii aina tietyn minimilyhennyksen, mutta sen lisäksi voit ottaa lainan alkuun lyhennysvapaan jakson, jolloin maksat vain korkoja. Lyhennysvapaata saa helposti ainakin puoleksi vuodeksi.

   Poista
  3. Tuosta otetaan muuten selvää! Kuulostaa hyvältä. Ehdin jo haaveilla vuorotteluvapaasta ja sen ajaksi lyhennysvapaan ottamisesta, mutta sitten kävi ilmi että työssäoloehtoa on tiukennettu 20 vuoteen, joten ei ole ajankohtainen vielä sellaiseen 7 vuoteen...
   Joten ihan hyvin voisin kohdistaa lainanlyhennyksen sijoituksiin!

   Poista
 2. Hmm... sinuna olisin kyllä säästänyt eläkettä varten, ihan vaan sen takia, että rahat olisi turvassa "jossain" eikä pankkitilillä. Kun tililläsi on tavoittelemasi 10 000e, niin mitä sitten, minua pelottaa että käytät ne turhuuteen? Anteeksi että olen liiankin äitimäinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläkevakuutus sai alunperin kenkää jo viime syksynä, kun totesin ettei se ole kannatava sijoitus. Ensinnäkin eläkesäästön maksun aloitusikä nousi sitä mukaa kun lakisääteinen eläkeikäkin. Toiseksi eläkevakuutus kerättiin pankin omaan rahastoon, jonka palkkiot söivät tuottoa huomattavasti. Eläkevakuutusta ei muutenkaan enäää nykyään suositella ja sen suosio on romahtanut ihan huimasti. Kaikkien suositusten mukaisesti sijoitan saman summan nykyään Nordnettiin. Kehittymässä on hiljainen ja arka toive, että voisin jäädä eläkkeelle jo 55-vuotiaana muiden sijoitusten turvin. Näitä ovat siis sijoitusasunto, osakkeet ja rahastot, jotka kaikki ovat vielä lapsenkengissä tai vasta haaveena, mutta on tässä 22,5 vuotta vielä aikaa! :)
   Niin ja kymppitonnin vuosivauhti-nettovarallisuudesta osa tulee olemaan kiinni asunnossa ja tulevassa sijoitusasunnossa. Olen jo päättänyt, että tulevaisuudessa vain puskuri (max 2000€) ja luottokortti (max 2000€) ovat vaarassa tulla käytetyksi.
   Muihin säästöihin ja sijoituksiin ei kosketa.

   Poista
  2. Aa että, nyt kuulostaa hyvältä minunkin korvaan😉

   Poista
 3. Alunperinkö piti kartuttaa 10 000 eurolla 12 kuukaudessa? Oliko tavoite asetettu väärin? Se asunnon hankkiminen ratkaisisi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kymppitonnilla oli tarkoitus kartuttaa nettoa 12 kuukaudessa. Viime vuonna onnistui 6500 eurolla vaikka alkutilanteessa maksettiin viittä eri velkaa ja vuoden aikana sähläsin minkä kerkesin ja tuhlasin esim. tupakkaan omaisuuden. Olihan se vähän mahtipontinen yritys, mutta ihan toteutettavissa. Mutta ei tässä vieläkään selvästi suostuta lannistumaan!

   Poista
 4. Hyviä pohdintoja! Eläkkeelle 55-vuotiaana! Sounds like a plan! Tai ainakin nettovarallisuutta ois enemmän!

  VastaaPoista